Audiomeubel

In een standaard audio meubel is het weg werken van kabels en apparatuur altijd nog lastig. Daarnaast is het van groot belang dat de apparatuur wel en goede ventilatie heeft, ondanks dat het moderne apparaten zijn geven deze nog steeds behoorlijk wat warmte af.

Melkglas

Wij van DIEVORM gebruiken vaak Melkglas ( geëtst glas of gezandstraald glas ). Dit glas wordt als deur gebruikt in het audiomeubel. Het voordeel daarvan is dat de apparatuur minder goed te zien is, en dus dat het een rustige beeld geeft aan het meubel. Het volgende grote voordeel is dat de afstandbediening de gebruikt wordt voor de geplaatste apparatuur gewoon blijft werken door het glas heen!!!!. Je hoeft niet de deur open te houden om tocht de apparatuur te bedienen. Hoe wordt glas nu gemaakt. Willem Wever legt het uit hoe dat werkt.

het Meubel voor audio

Het audiomeubel kan van verschillende materialen gemaakt worden. MDF is een veel gebruikt materiaalsoorten. Dit materiaal is goed te bewerken en is tevens ook nog sterk.  Bij een audiomeubel van MDF kunt u kiezen of u het onbehandeld aangeleverd wilt hebben, dan kan u het zelf aflakken of laten aflakken.

 

Een andere mogelijkheid is dat wij het voor u uitvoeren . Deze laatste optie wordt het meeste gebruik van gemaakt. Voor het aflakken is iedere kleur mogelijk. Dat is het voordeel van aflakken. De lakken die wij gebruiken zijn afkomstig van een gepecialiseerde verfgroothandel die een groot assortiment verven kan leveren. Door de wetgeving  zijn wij genoodzaakt om alleen de watergedragen verven te hanteren.

Voor u is ook de keuze om plaatmateriaal te kiezen voor de audiokast van meubelpaneel. Deze meubelplaat is leverbaar in veel verschillende kleuren, houtstructuren en fantasie-decoren. Wij gebruiken onder andere het merk Egger.De meubelplaat wordt gezaagd, aan de kanten worden door ons door middel van veel warmte het afgeplakt met ABS kantenband in de kleur die u wenst.
De derde mogelijkheid is om het audiomeubel van massief hout te vervaardigen. Dit kan vuren, grenen, eiken, beuken, kersen, noten, mahonie of één van de andere massieve houtsoorten zijn. Het meubel kan ook op kleur gebeitst wordt waardoor het een andere uitstraling krijgt. Over het algemeen maken wij van het houtsoort eerst kleurmonsters om de juiste kleur te kunnen krijgen.