Buffetkast landelijke stijl

buffetkast landelijke stijl

Landelijke stijl

In de keuken van deze boerderij moest een grote buffetkast komen, passend bij de sfeer van deze boerderij-woning. In het ontwerp is gekozen voor een buffetkast in de landelijke stijl, echt gemaakt in de sfeer uit grootmoeders tijd.
Kenmerkend aan de meubels uit deze tijd zijn bijvoorbeeld het lijstwerk op de deuren, ze zijn dus niet glad. Daarnaast is ook de kleurkeuze bepalend.

Kleur en vorm

Om de kast mooi aan te laten sluiten bij het vertrek is deze dan ook geverfd in dezelfde groen-blauwe kleur zoals die te zien is op de bestaande lambrisering. Uiteraard zijn ook de lijnen en de maten van de kast afgestemd op de rest van de ruimte, zoals bijvoorbeeld de optische hoogte van de deuren die leiden naar de andere woonvertrekken. Daardoor lijkt het net alsof deze kast hier altijd al gewoond heeft.

Servies showen

Het leuke en handige aan een buffetkast op maat laten maken is, dat de indeling van de schappen gewoon afgestemd kan worden op hetgeen u in de kast wilt showen. Grote vakken voor het mooie servies dat gezien mag worden of een rij kleurrijke kookboeken. Maar misschien zijn er ook kleinere schappen nodig voor bijzondere kruiden.
In ‘ kant en klare’  kasten kunnen planken doorgaans ook worden versteld, maar toch moet je het vaak doen met het aantal planken dat er is. Dit wat vaak tot gevolg heeft dat andere schappen juist te groot worden. Kortom: net niet de optimale indeling.