houten eiken tafels op maat

We maken onder andere eiken tafel op maat. Iedere tafel die we maken is met de hand gemaakt. En iedere tafel die we maken is met de hand gemaakt. Daarom is iedere tafel daarom ook uniek. We proberen zoveel mogelijk de wensen van u te vertalen in het eind product. De bladen van de tafels die we maken zijn bijna altijd massief. Het grote voordeel daarvan is dat als net na jaren beschadigd is, kan de hele top lak laag er afgeschuurd worden en op nieuw gelakt worden. Dan heeft u geween weer een nieuwe tafel.

houten eiken tafels op maat

We maken ook massieve houten eiken tafels op maat helemaal zelf, en helemaal zelf bedoelen we dat we alle verschillende hout soorten bij elkaar zoeken en aan elkaar verlijmen. Het spannende bij dit werk is dat het altijd anders is, want hout is een natuur product en verwerkt zich altijd anders. En daarom hebben wij er z’n plezier in om met echt hout te werken.

Poten onder de tafel

Er zijn verschillende verbindingen mogelijk voor de poten onder een houten tafel. Er kunnen houten poten onder verbonden doormiddel van een tussen regel. Het nadeel van z’n regel is dat de ruimte tussen bovenkant benen en onderkant tafel beperkt is. Het voordeel is dat deze regel wel veel stevigheid bied. Wij gebruiken de laatste tijd een demontabele blinde verbinding van LAMELLO. Deze verbinding wordt invis genoemd, en daarmee wordt onzichtbaar in het engels mee bedoeld. zie deze film