Inbouwkasten op maat

Zit u in een situatie dat een standaard kast niet in de ruimte past, zonder in de weg te staan of lomp oogt? Meubelmaker Dievorm uit Arnhem komt altijd met de juiste oplossing. Wij maken inbouwkasten op maat, zodat in iedere situatie een kast kan komen te staan die perfect aansluit op de behoeftes van sfeer en functionaliteit.

Onze inbouwkasten op maat worden door ons zelf vakkundig in elkaar gezet. Hiervoor kunnen wij verschillende materialen voor gebruiken. Vaak gebruiken wij voor corpussen (binnenkasten) een hoogwaardige spaanplaat, bedekt met een laag MDF en een melaminelaag op de buitenkant van 18 mm. Als achterwand is een 10 mm variant de standaard. Omdat wij alles zelf maken in onze meubelmakerij kunnen wij alles tot op de millimeter exact maken.

Werkwijze

We beginnen met het maken van een zaaglijst waar alle onderdelen voor een kast op komt te staan. Voor een enkele inbouwkast noemen wij die onderdelen bodem, dek, zijden en achterwand. Nadat deze onderdelen op maat gezaagd zijn, zetten wij de inbouwkast in elkaar met schroeven en laklijm. Hierbij beginnen we met een bodem waarop de zijden bevestigd worden, daarna bevestigen we het dek er bovenop. Als laatste plaatsen wij de achterwand, die vastgeniet wordt of geschroefd en gelijmd.

Vaak moet een inbouwkast op stelpoten staan zodat we het exact op de juiste plek kunnen zetten in de ruimte, vrijwel geen enkele vloer is ‘gelijk’. Om de kast exact neer te kunnen zetten gebruiken wij een laser waarop we de inbouwkast kunnen stellen. Indien wij een serie kasten aan elkaar moeten koppelen, wat vaak gebeurt bij een keuken, dan kunnen wij op deze manier de inbouwkasten strak aan elkaar plaatsen en volledig waterpas.

De genoemde laser gebruiken wij ook bij het inmeten van de ruimte. Zo weten we zeker hoe de inbouwkast komt te staan en sluit deze naadloos aan in de ruimte. Zo maak je volgens ons inbouwkasten op maat.

Meer informatie

Wilt u meer uitleg over onze werkwijze, of wilt u graag met ons afspreken zodat wij een oplossing voor u kunnen bedenken voor uw inbouwkast op maat? Dan bent u van harte welkom bij ons in de studio, of neem contact met ons op. Voor inspirerende beelden kunt u ook kijken op onze instagram pagina!