Kast onder trap in Amsterdam

Kast onder trap in Amsterdam

Bij het ontwerpen van deze kast onder trap in Amsterdam hebben was één van de doelen om deze trapkast één met de ruimte te laten lijken.
De kleur van de kast is daarom zo dicht mogelijk gelegen bij de kleur van de rest van de ruimte. De wanden hebben de witte kleur RAL 9010, de kast heeft dezelfde kleur gekregen.

Ontwerp op maat

Om het geen kast te laten lijken, hebben we het ontworpen als meubel. Om dit te realiseren is er dan ook een open vak in het meubel  gemaakt.  Het open vak heeft een accent gekregen en dat is het licht punt.  Het open vak geeft het meubel minder massa, maar iets meer diepte en dus ruimte. Door het open vak een kleur accent te geven komt het diepte effect nog meer naar voren. We hebben in dit ontwerp getracht het lijnenspel zowel op de horizontale als de verticale lijnen zo ver mogelijk consequent door te voeren. 

Greeploos

De kast heeft een strak en rustig overkomen mede doordat hij is gerealiseerd zonder handgrepen. We hebben in plaats van handgrepen op zowel de deuren als de laden het Tip On systeem van Blum gebruikt.  De laden hebben specifiek het Tip On – Blumotion systeem. Dat wil zeggen dat de laden door het aan tippen van het front open gaan en door het dicht duwen automatisch dicht getrokken worden. Dit is echt een super mooi open- en sluitsysteem. Hier werken we bij DIEVORM erg graag mee!!