Kasten op maat

Kasten op maat laten maken

Wij maken en ontwerpen hand gemaakte kasten op maat. We komen graag bij u thuis langs, zodat we de situatie goed kunnen bekijken. Het persoonlijke contact met u is voor ons van wezenlijk belang.  Een andere mogelijkheid is dat we telefonisch informatie uitwisselen, ondersteund door gemaakte foto’s en een persoonlijke toelichting. Met deze informatie kunnen we een schematische schets maken, waarin we proberen zoveel mogelijk van uw wensen te  verwerken. De ontwerpen van de kasten op maat worden in onze eigen studio geproduceerd. De ontwerpen, die u hieronder ziet, zijn met de hand gemaakt. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de maatwerkkast en de sfeer in de ruimte.

 kasten op maat impressie-kinderkamer

op maat kasten

Eigen idee van de kasten

Als u een eigen idee heeft over de maatwerk kasten, dan kunt u een schets naar ons toesturen. Deze zullen we bekijken, om vervolgens contact met u op te nemen. Het persoonlijk contact vinden we zeer belangrijk. U bent bij ons in de studio van harte welkom. In de studio hebben we monsters van materialen, scharnieren en dergelijken.

Eigen meubelmakerij

De ontwerpen die we in onze studio maken, worden in onze eigen meubelmakerij geproduceerd. Het is altijd mogelijk om langs te komen om te kijken hoe de voortgang gaat ten aanzien van uw maatwerk kast. Het is wel goed om van te voren even te vragen of we er zijn. Het kan zijn dat we aan het plaatsen zijn bij een klant, en dan komt u voor niets. Dat zou zonde zijn. Het grote voordeel van de korte lijnen is dat we snel kunnen schakelen. In de meubelmakerij hebben we verschillende machines die nodig zijn om de op maat gemaakte meubels te kunnen produceren. Zo zijn er grote machines zoals

  • Kanten lijm machine (plak machine)
  • Formaat zaag
  • Frees tafel
Daarnaast is er handgereedschap nodig om de op maat gemaakte kasten te kunnen produceren

plak machine voor opmaat kasten  formaat zaag voor opmaat kasten  opmaat kasten voor frees tafel  formaatzaag voor kasten op maat  kasten op maat voor frees tafel  plak machine voor kasten op maat

Technieken

We maken gebruik van technieken die we in de afgelopen jaren zelf hebben ontwikkeld om u meer mogelijkheden te geven voor de personalisatie van uw kast. Zo kunt u een verzonken reliëf of bas-reliëf (ligt er op) in uw kast laten verwerken. Hieronder kunt u voorbeelden van de techniek bekijken. Als u meer informatie wilt over de mogelijkheden, kunt u altijd contact opnemen.
  

  Materialen

We werken met verschillende basismaterialen. De keuze van een materiaal heeft grote invloed op de uitstraling van een meubel. Zo zijn de meeste maatwerkkasten voor in een woonkamer op kleur gespoten. Voor in de bijkeuken wordt vaak gekozen voor melamine, dit materiaal heeft een andere uitstraling en past daar prima.

  • MDF
  • Melamine
  • fineer
  • massief hout
  • spaanplaat
  • multiplex
We hebben veel verschillende materialen, met ieder een verschillende functie. Heeft u vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op, dan leggen we het graag aan u uit.

Plaatsen van de kasten

Als de kasten in de eigen meubelmakerij klaar zijn, kunnen ze naar de klant gebracht worden. Het plaatsen doen we meestal met 2 personen. Dit zijn bijna meestal ook de personen (meubelmakers) die zelf aan de kast gewerkt hebben. Zij pakken de kast in voor vervoer. Zij weten precies hoe de kast is geproduceerd, en waar op gelet moet worden. Bij een gemiddelde kast zijn we ongeveer een dag bezig om die te plaatsen. De meeste tijd gaat zitten in het op de plaats brengen van de kasten en het gereedschap.
 

        arnhem kasten op maat  kasten op maat laten maken  kasten op maat schuifdeurkasten  kast op maat  linnen kasten op maat

Alle genoemde stappen van ontwerp, inmeten, productie en plaatsen zetten we op Facebook. We hebben een speciale pagina aangemaakt waar u kunt zien hoe het met uw kast gaat. Langskomen mag altijd bij ons in de studio, om te kijken hoe de voortgang gaat.U hoeft zelf geen facebook account te hebben om te zien hoe de voortgang is dit scheelt veel tijd.  Als u wel een account heeft kan u ons liken, en blijft u van onze ontwerpen op de hoogte.

http://www.facebook.com/dievorm

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.