Badkamermeubel

Badkamermeubel laten maken

Als wij een badkamermeubel op maat maken, is dit echt maatwerk. Wat heel belangrijk is voor een meubel dat in een badkamer komt te staan, is dat het goed tegen vocht kan. Daarom werken we met een speciaal MDF dat vochtwerend is. Dit wordt ook wel groene MDF genoemd. Dit materiaal zet minimaal uit als het vochtig wordt en dat is van groot belang in badkamers. Daarnaast is het groene MDF ook harder, door de persing. Er kan ook voor worden gekozen om bijvoorbeeld Bamboe te gebruiken. Dit is een prima materiaal om te verwerken in een ‘natte ruimte’. Wilt u weten hoe wij een badkamermeubel op maat maken? Lees dan snel verder!

badkamermeubel op maat mahoniehout

Vormgeving badkamermeubel

Het meubel moet van goede kwaliteit zijn, daardoor blijft het mooi en kan het lang mee. Daarnaast is het van belang, dat wanneer u een badkamermeubel op maat wil laten maken de vormgeving mooi is. Voor ons betekent dit, dat het lijnenspel klopt. Bijvoorbeeld: lopen de lijnen allemaal door? Of nog belangrijker: klopt de verhouding? Hier geldt toch veelal de Gulden snede die wij hanteren.
Dit kan heel eenvoudig zijn: bijvoorbeeld dat bijna alle deuren dezelfde afmeting hebben qua breedte. Als dat niet het geval is geeft dat bewust of onbewust een onrustig beeld. Wij proberen het geheel te laten kloppen en daar stoppen we veel tijd in de ontwerpface. We doen dit graag samen met u.
 

Omschijving Wikipedia: badkamermeubel

Een badkamer is een ruimte in een woning waar men zich kan wassen en verzorgen. Een badkamer bestaat meestal uit een wastafel, een spiegel, een douche en of een bad. Soms is er ook een toilet aanwezig. Een combinatie van een wastafel, spiegel, verlichting en kast(-en) wordt een badkamermeubel  genoemd.
In veel huizen is slechts één toilet aanwezig en dat is dan in de badkamer. In landen waar dat gebruikelijk is, zoals het Verenigd koninkrijk, wordt vaak “badkamer” gezegd als eufemisme in plaats van “toilet”, bijvoorbeeld “Where is the bathroom – Waar is de badkamer?” Men zegt dat ook in openbare gebouwen waar aparte toiletten zijn. In landen, waar het eufemisme niet gebruikelijk is, zal de vraag makkelijk verkeerd begrepen worden.
Oorspong:
De Romeinen bouwden voor het eerst badkamers in hun woningen. Deze badkamer noemde men Lavantrinium. Omdat het aanleggen ervan kostbaar was, bouwden de Romeinen ook (publieke) badhuizen of Balnea.

badkamermeubel op maat mahoniehout badkamermeubel op maat mahoniehout badkamermeubel op maat mahoniehoutbadkamermeubel op maat mahoniehout

Wilt u ook dat wij een badkamermeubel op maat maken? Neem contact met ons op. Voor inspirerende beelden kunt u ook kijken op onze instagram pagina of bekijk onze portfolio!