Dressoir

Een dressoir op maat laten maken, dat aansluit bij uw voorkeuren: strakke of vloeiende lijnen, gespoten MDF of massief hout. Uw wensen nemen we mee om tot een uniek ontwerp te komen.

Variatie onder de dressoirs

Een dressoir is een lage kast. Sommige dressoirs zijn open aan de voorzijde, andere zijn gesloten met deurtjes of laden. Er zijn verschillende deuren:

  • een draaideur
  • een schuifdeur
  • een klep
  • e.d.

Het moderne dressoir wordt veel gebruikt om TV-toestellen op te zetten of in te verwerken. Het verwerken van een TV-toestel kan achter deuren, schuifdeuren of een klep. Tegenwoordig zijn er ook TV-liften, die op afstand te bedienen zijn, om te televisie weg te werken. Sommige mensen houden er van om het TV-toestel duidelijk zichtbaar te hebben, andere proberen het zo veel mogelijk weg te werken. Als wij u mogen helpen om met een oplossing te komen voor uw dressoir, doen we dat graag. In onze studio/werkplaats kunnen we kijken naar de verschillende materialen, die we kunnen gebruiken voor het te ontwerpen meubel. Vervolgens maken we een schets om het ontwerp te visualiseren, dat in ons hoofd zit. Als deze schets met uw verwachtingen overeenkomt, gaan we in onze eigen timmerwerkplaats aan de slag om het maatmeubel te produceren. U bent van harte welkom om bij ons langs te komen om te bespreken wat er mogelijk is.

Greeploos of soft demping

Op dit moment ontwerpen en produceren we in onze eigen meubelmakerij veel kasten zonder grepen (greeploos). Dit wordt ook wel ’tip-on’ of ‘push-to-open’ genoemd. Als u voorkeur uit gaat naar een kop of handgreep? We hebben nu scharnieren met een soft demping. Deze scharnieren hebben een gasveer in zich, die de deur uit zichzelf naar binnen trekt. Dit is een redelijk nieuw systeem.

Waar zitten we?

We zijn gevestigd in Arnhem (Gelderland) en we werken in heel Nederland. Als u langs wilt komen bij ons in de studio bent u van harte welkom. Dan kunt u de meubelmakerij bekijken onder het genot van een kop koffie. In de studio hebben we voorbeelden van materialen en kleuren. We horen graag van u! de koffie staat klaar