Hangendekast

Deze handgemaakte hangendekast is gemaakt in onze eigen werkplaat van DIEVORM. Het materiaal dat we hebben gebruikt is 18 mm melamine met een 1 mm kantenband afgewerkt, en de kleur en materiaal is van Egger. De kleur van deze kast moest in de kleur van de radiator terug te vinden zijn. Samen met de klant hebben we gekeken met natuurlijk en kunst licht. De kleur grijs is nooit constant. Om die reden hebben we deze kleur gekozen zodat ’s avond als overdacht het in beide situatie’s heel dicht bij de kleur van de radiator kwam.
 
 

arnhem kasten op maat HangendekastSpuiten van het materiaal

Er is gekozen voor een melamine plaat 18 mm van Egger. Er had ook gekozen kunnen worden voor een MDF plaat van 18 mm en die op kleur te spuiten. Het voordeel is dat er uit alle kleuren van de regenboog gekozen kan worden. Dus het kleuren aanbod bij spuitwerk is veel groter. Daar in tegen zijn de kosten van het spuiten ook weer veel hoger t.o.v. melamine plaat op kleur.

Hangende kast

Hangendekast

De kast die u hier ziet is aan de muur opgehangen dmv schroeven. Deze schroeven zijn aan de binnenkant ( achter de deuren ) zichtbaar. Het kan ook op een blinde wijze aan de muur opgehangen. Blind wil zeggen dat het ophang mechanisme niet zichtbaar is. In dat geval wordt er een haaklat gebruikt. Het nadeel daarvan is dat deze 18 mm dik is en dus 18 mm minderkast ruimt genereert. Voor deze smalle kast is daarom niet voor een haaklat gekozen

tv kast hangedekast