Inloopkast

Een inloop kast op maat wordt ook wel walk in closet genoemd. Het is een aparte ruimte in het huis waar kleding in opgeborgen wordt; een kast waar u in rond kunt lopen.

De vulling maakt de inloopkast zo groots

Uw kleding, schoenen, linnengoed overzichtelijk en goed geordend in een ruime kast. Dat is uw vulling voor de kast. Wij dragen zorg voor de basisvulling van de inloopkast: de verschillende opbergsystemen, zoals:

  • kledingroede
  • kledinglift; een kledingroede voor op hoge plekken
  • laden
  • manden
  • schappen
  • schoenenopbergsysteem

functionaliteit en esthetiek

Bij veel inloopkasten plaatsen we geen achterwand. De achterwand is niet altijd nodig, het mooie van een inloopkast zonder achterwand die geeft meer ruimte. Het geeft een minder opgesloten gevoel aan de inloopkast. Daarnaast is het van groot belang hoe de maatkast  wordt ingedeeld. Dat houd in waar worden de kledingroeden geplaatst, waar worden de laden geplaatst, hoeveel schappen worden er in de kast verwerkt. En uiteindelijk moeten wel alle kledingstukken opgeborgen kunnen worden in de kast die u laat maken.

Materiaal

De keuze van het materiaal voor de Walk in closet is erg bepalend voor de sfeer van de inloopkast op maat. Daarom is het van belang daar te tijd voor te nemen om een goede keuze in te maken.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden om bij u thuis een walk in closet te realiseren, neem dan contact met ons op. U bent ook van harte welkom om langs te komen en bij ons rond te lopen in de werkplaat. Dan laten we u de mogelijkheden zien, en de verschillende mogelijkheden qua materiaal kunnen we aan u laten zien en voelen.
 
 
bed met inloopkast erachter   inloopkast-paneeldeuren  kast-inloop  inloopkast met bed  inloopkast
Een inloopkast is in een huis ingebouwde ruimt ( een kleine kamer) die geheel bedoeld is om te gebruiken als opbergruimte ( kast) Meestal bevinden zich aan alle wanden kasten al dan niet voorzien van een deur of schuifdeur. Vaak bevindt zich in de inloopkast ook een spiegel, omdat de ruimte vaak groot genoeg is om zich om te kleden. Een ingebouwde kast waar men niet in kan lopen wordt wel vaste kast genoemd. De inloopkast en de vaste kast zijn beide afgesloten door middel van een “gewone  kamerdeur. Het zijn dus qua vorm geen kasten in de traditionele betekenis, wel qua functie. De vaste kast komt vooral voor in huizen gebouwd in de 20e eeuw. In de tegenwoordige bouw komen ze niet meer voor. inloopkasten des te meer.
Een maatwerk inloopkast op maat laten maken in Arnhem, Gelderland?