Meterkast

In de meterkast worden de gasmeter, electriciteitsmeter en watermeter opgeborgen. De meeste meterkasten zijn vanuit functionaliteit gebouwd.

Een meterkast op maat van binnen en van buiten

Wij proberen, zonder de functie van de meterkast uit het oog te verliezen, de kast zo te ontwerpen dat de buitenkant er ook aantrekkelijk uit ziet. Dus een mooi lijnenspel en goed leesbare meters.
Een meterkast op maat kan uitgerust worden met:

  • open vakken
  • laden
  • draaideuren
  • schuifdeuren

De uitdaging bij een meterkast is meestal de ruimte. De ruimte in een hal is vaak beperkt, gecompliceerd, en de toegankelijkheid van de kast. Om deze genoemde aspecten te combineren in een uitdaging. Wat wij bij diekast tevens van groot belang vinden is het lijnenspel van de meterkast op maat. Zijn alle deuren even groot? lopen alle horizontale lijnen op de zelfde hoogte? Als we dat voor elkaar krijgen, wordt de kast qua uitstraling rustig en waardoor de gang ruimer lijkt. Bij de Meterkast is het wel heel belangrijk dat alles goed benaderbaar is. Als er calamiteiten zijn moet de politie en brandweer er goed bij kunnen om alles af te sluiten. Is dat niet het geval is dat een verantwoordelijkheid van de eigenaar van de woning.

Waar is DIEKAST gevestigd

Onze meubelmakerij en studio zijn gevestigd in Arnhem ( Gelderland ). In de studio hebben we allerlei voorbeelden van deuren. Deuren die voor de meterkast geplaatst kunnen worden, zoals paneeldeuren, vlakke deuren e.d. Daarnaast is het ook erg leuk om even rond te kijken in de werkplaats, waar alle machines staan en de projecten waar we nu mee bezig zijn.
In principe is alles mogelijk, afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden van de ruimte. Om dit te bespreken, kunt u contact met ons opnemen.