Schuifkast

Het voordeel van een schuifkast is, dat de ruimte voor de kast beperkt hoeft te zijn. Er is namelijk geen deur, die naar voren draait bij het openen. De kast zelf heeft wel iets meer oppervlakte ruimte nodig voor het railsysteem, waar de deuren in schuiven (80 mm).

Een schuifkast op maat in uw lievelingskleur

Wij maken de schuifkasten op maat in onze eigen meubelmakerij. De deuren kunnen in alle kleuren gespoten worden. Zo kunnen we altijd een goede combinatie maken met de reeds bestaande kleuren in de ruimte.
Het schuifdeursysteem kan een uitgerust worden met een dempingsysteem. Dan botsen de deuren niet hard tegen de zijkanten van de kast. Hierdoor krijgen de kasten een langere levensduur en het maakt minder lawaai. Voor meer informatie over verschillende schuifdeursystemen kunt u hier klikken: informatie deursystemen schuifkast
 
schuifdeurkast-maatwerk  schuifkast-op-maat-achterbed  schuifkast-met-glas

Een schuifkast met roldeuren

Een schuifkast laten maken, het wordt ook wel een schuifdeurkasten genoemd. We maken verschillende type schuifdeuren. Het kan zijn dat we een kast maken waar een schuifdeur in schuift. Een ruimte waar de deur niet zichtbaar is, maar wat wel een onderdeel is van de schuifkast. Dat is bij de foto te zien met de oranje kast. Daar wordt de glazendeur in de kast geschoven. Dit heeft tot voordeel dat de ruimte optimaal wordt gebruikt. Wat ook kan is dat deuren voor elkaar heen schuiven. Dit is de meest voorkomende schuifdeur. het nadeel van als er 2 of meer deuren zijn is dat dit schuifsysteem ruimte inbeslag neemt. Dat in tegenstelling tot gewone draaideuren.