Vitrinekast

 

De vitrinekasten op maat, een vitrinekast laten maken? De kasten die wij ontwerpen, zijn allemaal verschillend, op één ding na: een deel van de kast is van glas. Dit glas is ook bijna vaak helder.

Vitrinekast open of dicht

In een vitrinekast op maat kunt u dierbare eigendommen tentoonstellen. Met behulp van verlichting worden de voorwerpen mooi uitgelicht in de vitrinekast. Als de vitrinekast op maat een glazen kubus is met een open voorkant, geeft dit een heel ruimtelijk effect. De vitrinekasten kunnen ook glazen deuren hebben. Dit kan een volledige glazen deur zonder omranding zijn of een deur met een glasplaat er in.
Het glas voor uw vitrinekast kan op verschillende manieren behandeld worden:

  • gespoten op kleur
  • veiligheidsglas gelaagd
  • veiligheidsfolie aan de achterkant geplakt
  • veiligheidsglas gehard
  • geëtst glas
  • gezandstraald glas

Hoe gaan we te werk?

We helpen u graag bij het maken van de maatkast van de juiste keuze voor uw vitrinekast op maat ook wel een glazenkast genoemd.
We proberen functionaliteit te combineren met goede esthetiek. Dat houd in dat de verhoudingen van de kast meestal voldoen aan de gulden snede. Daarnaast is het goed dat de kast ook makkelijk en eenvoudig te bedienen is. En dat uit zich in het feit waar de handgrepen zitten, of geen handgreep zit. Er zijn namelijk verschillende technieken om een deur te openen of te sluiten. Wij vertellen u er graag iets over.

Waar zitten wij

Onze studio en werkplaats zijn gevestigd in Arnhem Gelderland. Als u langs komt in de studio, is het mogelijk de verschillende monster aan u te tonen. Om zo een beter beeld te krijgen van wat er gemaakt kan wordt. Deze monsters zijn verschillende glassorten en types maar ook verschillende plaatmaterialen, die nodig zijn om een Vitrinekast te kunnen maken. Naast de studio hebben wij onze eigen werkplaats ( meubelmakerij ) waar onze eigen meubels geproduceerd worden

Vitrines Wikipedia

Een vitrine is een uitstalkast vaarvan de inhoud van meerdere kanten bekeken kan worden. Dit komt doordat er gals als wanden wordt gebuikt ( Frans: vitre ) zijn vervaardigd, al worden tegenwoordig ook perspex als andere materialen gebruikt. Het naadeel van perspex is dat het veel meer krast ten opzichte van glas. Er zijn ook vitrines die in een tafel vorm worden gebruikt, bij deze tafels wordt het voorwerp liggend neergelegd en is het van de bovenkant te bekijken.