Walk in closet

Walk in Closet

Walk in Closet

De Walk in Closet is de Engels, Amerikaanse benaming voor een Inloop kast. De inloopkast wordt meestal gemaakt zonder deuren voor de kasten. De enige deur die er is, is de toegangsdeur van de ruimt. Deze kast is de laatste tijd erg populair. Dit komt volgens ons door dat als je in de ruimte staat, en om je heen kijkt alle kleding in een oog opslag kan zien. Om vervolgens te kunnen beslissen welke kleding het gaat worden voor die dag.

Ruimte beleving

Doordat de inloopkast geen deuren heeft lijkt de ruimte groter dan als er wel deur voor zitten. De deuren sluiten de ruimte meer af. Ons advies is dan ook, geen deuren plaatsen bij een inloopkast op maat. Als we een inloopkast maken zonder achterwand geeft dat ook nog een meer ruimtelijk effect. Dik komt doordat de achterwand overeen komt met de muur, waardoor er meer ruimte beleving is!

Materiaal keuze

De meeste Walk in Closet kasten die we ontwerpen en maken hebben een lichte kleur. De kleur die overeen komt met de muur, en die is meestal RAL 9010 dat is een gebroken wit. De kast kan in zijn geheel gespoten worden Dat is heel lux. Er kan ook gekozen worden voor een luxe melamine op kleur en of structuur. Er zijn heel wat verschillende structuren van het materiaal. De meest zachte structuur is soft mat ( SM). Deze is mat van kleur en soft van structuur, een hele plezierige oppervlakte structuur voor een kast.

Ruimte indeling

We gaan graag met u in gesprek over de inloopkast. U heeft een ruimte waar de kast kan komen te staan. U geeft aan wat u graag zou willen hebben om de ruimte optimaal in te delen. Vervolgens kijken wij met onze ervaring en ons estetisch oog naar de kasten en de ruimte. Waardoor we samen tot een goed eind resultaat komen. Zodat alle wensen van u in deze ruimte gerealiseerd kunnen gaan worden.