Wandkast

 

Een wandkast of wandmeubel is een muurkast, die een groot deel van de wand bekleed. Deze kast speelt een belangrijke rol in de kamer. Hij weerspiegelt sfeer.

Een wandkast op maat is persoonlijk

Het uiterlijk van een wandkast op maat is geheel persoonlijk. Of de maatwerkkast open of gesloten is, of van welk materiaal het wandmeubel op maat wordt gemaakt, hangt af van uw voorkeuren. De wandkasten kunnen in verschillende materialen worden uitgevoerd:

  • Melamine met een unikleur
  • Melamine met een decore
  • MDF gespoten op kleur
  • MDF met fineer
  • MDF met fineer op kleur gebeitst
  • Massief hout

Het is van groot belang welke keuze u maakt qua materiaal. Dit bepaalt onderandere de sfeer van de kast. De vorm en indeling van de wandkast geeft het karakter.

De studio in Arnhem

 
Om een mooie wandkast te maken hebben we uw hulp bij nodig. U heeft een wens wij hebben de ideeen en samen komt er een mooie wandkast op maat uit of een wandmeubel. Deze muurkast is van verschillende materialen te maken, zoals hierboven besproken. Al deze materialen hebben een andere uitstraling. En daarom is het van groot belang, voordat we de maatwerkkast gaan bouwen, ons goed te verdiepen daar in. In dit proces helpen wij graag, we hebben er veel plezier in, en daarom doen we het!
wandkast op maat

Wandkast jaren 50

In de jaren 50 werden de wandkasten gemaakt van onderandere stalen frames. Dat was in die tijd modern. Gispen heeft in die tijd heel wat wandmeubels ontworpen en geproduceerd. In deze tijd zien we dat niet veel meer terug. Het ijzeren frame wordt niet als modern gezien.

Meubelmakerij

We hebben een eigen meubelmakerij, alle ontwerpen die we maken zoals een wandkast, wordt in Arnhem zelf gebouwd. Als u langs komt kan u een indruk krijgen hoe het er uitziet. Vaak zijn er verschillende projecten te zien om een indruk te krijgen hoe we werken. In de meubelmakerij zijn ook verschillende onbewerkte materialen te zien die we verwerken in de verschillende wandkasten op maat. Als dit maatwerk maken we graag voor u.
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden bij u thuis, neem dan contact met ons op.