Open vakkenkast

 
 
open vakkenkast dievorm  

Open vakken 

Je woonkamer een persoonlijke sfeer geven doe je door persoonlijke items te laten zien. Een mooie manier om dat te doen is door deze items in een open vakkenkast uit te stallen. Bij een open kast is het echter belangrijk dat het geen rommelige uitstraling krijgt. Dit voorkom je door je items te groeperen naar kleur, vorm of categorie.
Bij dit ontwerp is er om dezelfde reden ook voor gekozen om de snoeren van de geluidsinstallatie en de verlichting weg te kunnen werken. Ze zijn weggewerkt in de staanders (verticale planken) van de kast. Ook de onderste plinten (afdeklatten) van de kast zijn uitneembaar zodat daarachter alle bedrading weggewerkt kan worden.

Spannend

Toch is er bij deze open kast in het ontwerp ook gekozen voor enkele deurtjes en laden. Deze deurtjes en ladefronten zijn greeploos doordat ze het tip-on systeem hebben. (Ze zijn te openen door licht op het deurtje te duwen.) Door deze dichte vakken zijn praktische opbergmogelijkheden gecreĆ«erd, maar deze afwijkende vakken geven ook een spanning in het ontwerp. Hetzelfde geldt voor de verschillende afmetingen van de vakken. 
Jouw eigen indeling bepalen? Dat kan! Niet alleen een kast op maat, maar ook een goed ontwerp? Neem dan contact met ons op via de oranje knop bovenaan deze pagina.