Trapkast

kast onder trap Amsterdam

Wil je een trapkast laten maken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden waar je aan kunt denken. Wil je een open kast of een dichte? Planken of lades? Verlichting? Kleur? Wat moet er allemaal in opgeborgen worden?

Trapkast Amsterdam

Bij het ontwerpen van deze trapkast in Amsterdam was één van de doelen om deze trapkast samen te laten vloeien met de rest van de ruimte.
De witte kleur van de kast is daarom, net als de rest van de ruimte RAL 9010. Dat zorgt voor een rustig geheel. Zo is de kast onderdeel van de woning geworden in plaats van een los element.

Kleur en lijnenspel

Om het geen kast te laten lijken, hebben we het ontworpen als meubel. Om dit te realiseren is er dan ook een open vak in het meubel  gemaakt.  Het open vak heeft een accent gekregen en dat is het licht punt.  Het open vak geeft het meubel minder massa, maar iets meer diepte en dus ruimte.

Door het open vak een kleur accent te geven komt het diepte effect nog meer naar voren. We hebben in dit ontwerp getracht het lijnenspel zowel op de horizontale als de verticale lijnen zo ver mogelijk consequent door te voeren.

Zonder handgrepen

De kast heeft een strak en rustig overkomen mede doordat hij greeploos is. In plaats van handgrepen op de deuren en lades is gekozen voor het Tip On systeem van Blum.  De laden hebben specifiek het Tip On – Blumotion systeem.

Bij dit systeem openen de lades zich door op het front te duwen. Bij het sluiten trekken de lades zich na een zacht duwtje automatisch dicht. Dit is echt een prettig open- en sluitsysteem waar we bij DIEVORM graag mee werken.

Wilt u ook een trapkast laten maken? Neem contact met ons op. Voor inspirerende beelden kunt u ook kijken op onze instagram pagina!