Werkplek op maat

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die vanuit huis werken. Daarom is er vaak behoefte aan een vaste werkplek thuis. Een bureau van Ikea of kantoormeubilair sluiten vaak niet voldoende aan op de ruimte die als werkplek moet gaan dienen. De ruimte wordt bijvoorbeeld niet altijd optimaal benut en het ziet er niet altijd even fraai uit, terwijl je er wel veel tijd zult doorbrengen.

Hoe werk je?

Het inrichten van een werkplek vraagt om kwaliteit en aandacht.  Zo moet een bureau bijvoorbeeld de juiste hoogte en diepte voor u hebben, zodat u in een goede lichaamshouding kan zitten.
Maar uiteraard moet er ook voldoende werk- en opbergruimte om u heen zijn. Hoeveel werkruimte heeft u nodig? Wat moet u zoal opbergen of binnen handbereik hebben?
Op de foto’s die u hiernaast ziet is gekozen voor twee lange werkbladen om op te werken. Er zijn grotere kasten aan één van de wanden gemaakt voor voldoende opbergruimte. Verder zijn er diepe lades gemaakt om dossiers binnen handbereik te kunnen pakken en opbergen.
 
open-lade-en-wandelement-web

Wat vraagt de ruimte?

Genoeg daglicht in de werkruimte is ook prettig. Het blijkt zelfs dat de mens dan productiever is! De keuze van de plaats van het bureau is dus belangrijk. Bij maatwerk is dit uiteraard makkelijker omdat maatwerk zich voegt naar de ruimte.
Tot slot is het ervaren van een een prettige sfeer van de werkruimte een factor die bijdraagt aan productiviteit. Hoewel smaken verschillen, blijkt een ruimte die te steriel is en geen warme elementen heeft als minder prettig te worden ervaren. Wat vraagt de ruimte waarin u wilt gaan werken?
De vloer van hout geeft hier reeds het warme element aan de werkkamer. De witte hoogglans meubels en het afstemmen van de lijnen tussen de meubels en de rest van de kamer zorgen hier aansluitend voor frisheid en rust.

Technische info

  • De meubels op de foto’s zijn grotendeels gemaakt van MDF dat is afgewerkt met een witte hoogglans lak.
  • De werkbladen zijn daarentegen vervaardigd uit HPL (High Pressure Laminate)
  • De lades en kastdeuren zijn voorzien van het Tip-on systeem (opent door duwen)
  • De muurelementen zijn ‘ blind’  opgehangen voor een strakker effect

 

Hoe werkt het voor u?

Heeft u een grotere of juist kleinere ruimte? Een andere smaak of heel andere elementen nodig voor uw werkplek? Dievorm werkt graag met u mee. Neem gerust contact met ons op via de oranje knop rechts bovenaan deze pagina.