Woonkamerkast op maat in Noord-Holland

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Deze woonkamerkast op maat hebben wij voor een klant in Amsterdam gemaakt. Een kast voor de TV en de andere een opbergkast ook wel woonkamerkast genaamd.
De eerste gesprekken met de klant waren toen de verbouwing van de woning in volle gang waren. Dus het ontwerp moest gemaakt worden aan de hand van de beschikbare bouwtekeningen. Aan de hand daarvan zijn we aan de gang gegaan met het ontwerpen voor de woonkamerkast.
Het spannende aan het geheel was dat we niet van te voren konden inmeten, want het was nog een bouwput. Dus de maken van de bouwtekening hebben we aangehouden. En dat was goed. Want alles klopte en paste.
 
 
 

Woonkamerkast op maat in Noord-Holland

wensen van de klant

  1. de TV-kast en de opbergkast moesten er strak uit komen te zien
  2. het MDF moest gespoten worden in de kleur wit
  3. zo min mogelijk  handgrepen ( er is gekozen voor Tip On)
  4. Zo min mogelijk naden

Materiaal voor de maatkasten

Bij deze woonkamerkast op maat is er gekozen voor 2 diktes van het materiaal. De buitenkant van de TV- meubel is 28 mm dik MDF. Voor de Woonkamerkast is tevens 28 mm dik MDF gekozen. Om dat de 2 kasten in de zelfde ruimte staan is voor een zelfde lijnenspel gekozen, om zo meer rust te krijgen.
De schappen en de deuren zijn uitgevoerd in 18 mm MDF. Bij de deuren is er gekozen voor een Tip On systeem. Om de vetvlekken goed weg te kunnen krijgen van de deuren is het goed om een zijdeglans lak te hebben. Een matte lak heeft een open structuur en dat is veel veel lastiger om het vuil te verwijderen van de deuren.
De vijf open vakken in de woonkamerkast op maat hebben een gekleurde achterwand. Deze achterwand is teven uitgevoerd in MDF. De RAL kleuren zijn door de klant bepaald, en wij hebben het op kleur gebracht. Wat heel speciaal is bij de open vakken dat de naden doorlopen.

Aan de voorkant is de complexiteit niet te zien. Achter de deuren is voor de kenner te zien wat voor reken werk er achter zit. Het lijkt een hele eenvoudige kast, maar technisch zeer complex maar dat vinden we erg leuk om te bedenken en uit te voeren.
Wilt u meer maatwerkkasten van DIEKAST bekijken? Kijk dan verder bij kasten.