Deuren

Afhankelijk van uw wensen voor de op maat gemaakte kast kunt u kiezen uit draaideuren of schuifdeuren. Daarbij moet de plek, waar de kast komt te staan, zich voor een draai- of schuifdeur systeem lenen. Prijstechnisch is een kast zonder deuren natuurlijk het interessantst, daarna volgen de draaideur systemen en tot slot de schuifdeur. Zoveel mogelijkheden, dus wat te kiezen? Gewone deuren voor de kast, draaideuren, en wat voor materiaal kiest u? Onderstaand hebben we de mogelijkheden voor u schetsmatig weergegeven.

Draaideuren

Het is goed om te weten dat draaideuren, maximaal 60 cm breed kunnen zijn en dat u altijd ruimte nodig heeft om de deur open te draaien.

Heel opliggende deur
Half opliggende deur
Inliggende deur

Schuifdeuren

Bij schuifdeuren bent u in ieder geval 8 cm inwendige kastruimte kwijt voor het schuifdeur systeem. Het voordeel van een schuifdeur is dat de ruimte voor de kast vrij blijft, omdat u geen draairuimte nodig heeft voor de deuren. Voor de plooischuifdeur geldt dit niet, deze heeft namelijk ook enige draairuimte nodig. Bij panelen die draaien  is 60 cm de maximale breedte  in verband met het gewicht op de scharnieren. Bij schuifdeuren is de breedte veel minder beperkt. wat daar maatgevend is, is de toegangsruimte om het paneel naar binnen te krijgen. Visueel gezien geven de vlakschuifdeuren en de plooischuifdeur bij een gesloten kast een rustiger beeld, omdat de gesloten deuren in één vlak liggen. De andere schuifdeursystemen verspringen ten opzichte van elkaar bij een gesloten kast.

Vlakschuifdeur (nieuw systeem)
Voorliggende schuifdeuren
Inliggende schuifdeuren
Plooischuifdeur

Materiaal keuze

Er kunnen verschillende materialen gekozen worden voor de deurpanelen zoals MDF, MDF met fineer, spaanplaat, spaanplaat met melamine en massief hout. Al deze materialen hebben een verschillende kleur, structuur, kwaliteit en uitstraling. MDF kan op diverse manieren bewerkt worden, zoals schilderen met kwast of roller, of laten spuiten door een meubelspuiter. Het spuiten zorgt voor meest gladde afwerking. Al deze verschillende bewerkingstechnieken geven een verschillende uitstraling. Dit is heel bepalend voor de sfeer in de ruimte.

Wilt u meer uitleg of advies over deuren, draaideuren, materiaal en kleuren? Dan bent u van harte welkom bij ons in de studio, of Neem contact met ons op. Voor inspirerende beelden kunt u ook kijken op onze instagram pagina!