Meubelmaker Arnhem Dievorm

De beste van Arnhem en omgeving!

Zoekt u een meubelmaker uit de omgeving Gelderland? Kies dan voor Dievorm, de beste meubelmaker die u kunt vinden rondom Arnhem, Nijmegen, Velp, Dieren, Westervoort, Duiven, Elst, Ede, Wageningen, Groessen, Zevenaar, Lathum, Giesbeek, Groesbeek, Doetinchem, Veenendaal, Rozendaal, Zutphen, Huissen, Barneveld, Apeldoorn, Rhenen, Rheden, Bennekom, Renkum, Beuningen. Uw tv meubel, dressoir, tafel, tafels, stoel, stoelen, wandmeubel, keuken, kast, keukenkast, keukenkasten, keukens, kasten, inbouwkast, inbouwkasten, hangende kast, badkamermeubel of ander meubel wordt met heel veel zorg en aandacht en plezier in onze meubelmakerij vervaardigd door onze zeer getalenteerde meester meubelmaker en zijn team van meubelmakers. Het vakmanschap die zij bezitten, zorgt voor werkelijk zeer strakke resultaten. Bekijk rustig onze projecten en vel uw eigen oordeel. Vakmanschap als term is volgens Dievorm: ‘de vaardigheid om hoog kwalitatief werk af te leveren, ‘plus’ de vaardigheid om te genieten van het vak en zo meubels met zorg en aandacht te maken’. Daarom kiest u voor Dievorm, meubelmaker Arnhem!

Materialen waar we meestal mee werken:

Massief hout
Het oogt erg antiek, rustiek. Massief hout kan wel gaan werken. Dat betekent dat het kan uitzetten, krimpen, scheluw trekken of krom trekken. Dit materiaal is erg sterk.

Fineer
Dit is een zeer dun laagje hout op een ondergrond van MDF. Daardoor lijkt het massief, maar is het veel goedkoper. Dit plaatmateriaal heeft minder last van werken dan massief hout.

MDF
(Medium-Density Fibreboard) is een soort geperst plaatmateriaal van gedroogde houtvezels met hars. MDF is homogeen samengesteld en is daardoor mooi te verwerken. Er kan bijvoorbeeld een profiel in aangebracht worden.

HPL
(High Pressure Laminate) is een harde plaatmateriaal, die met behulp van gespoten lijm op een ondergrond zoals MDF wordt verwerkt. HPL is meer solide en sterker dan melamine. HPL is in verschillende decors en kleuren te verkrijgen.

Melamine
Dit is een geplastificeerd plaatmateriaal verlijmd op spaanplaat.  De geplastificeerde bovenlaag is hetzelfde als HPL, maar melamine is iets minder solide doordat het geen verstevigende onderlaag heeft. De decors en kleuren van melamine zijn hetzelfde van HPL.

Afwerkingen die we toepassen:

  • Oliën geeft een warmer en levendiger effect aan de houtstructuur.
  • Bijenwas geeft een bescherming tegen vuil en vocht. De houtstructuur wordt iets levendiger.
  • Beitsen geeft het hout een andere tint (meestal wordt het donkerder). Na het beitsen wordt er nog een transparante laklaag aangebracht.
  • Lakken is het aanbrengen van een transparante gladde toplaag ter bescherming van het materiaal. Lakken kan in mat, zijde glans of hoogglans.

Laktechnieken

  • Schilderen met de kwast is het eenvoudigst. Het eindresultaat geeft een streperige structuur in de laklaag.
  • Door de lak uit te rollen wordt de laklaag gladder, maar als u goed kijkt ziet u een fijne sinaasappel structuur in de laklaag.
  • Met het spuiten van de lak wordt het eindresultaat heel vlak. Deze methode is het meest arbeidsintensief en kost daarom het meest.

Meubelmaker Arnhem, Dievorm:

Benieuwd naar gerealiseerde projecten door Dievorm, meubelmaker Arnhem? Ga dan naar Portfolio of kijk op onze instagram pagina!