Strakke radiator ombouw en raambankje

 strakke radiator ombouw en raambankje Dievorm

Visueel, het geheel

Als je verschillende functionele of esthetische elementen binnen een ruimte kunt samenvoegen, wordt het visueel een sterker en rustiger geheel.
Voorwaarde is wél, een sterk ontwerp waarbij materiaalkeuze, kleurkeuze en het spel van lijnen en verhoudingen samen kloppen. Anders loop je het risico dat het geheel te grof wordt en niet op zijn plaats lijkt te zijn.

Kunst van het weglaten..

In deze erker horend bij een huis in de oude stijl, hebben de bewoners een combinatie gemaakt met een wat strakker interieur. Op de foto zie je dat is gekozen voor een strakke radiator ombouw zonder ‘kunst- en vlechtwerk’ . De grote horizontale opening zorgt ervoor dat de lucht goed kan trekken.

..en toevoegen

Tevens dient deze ombouw als raambankje. Er zijn staanders geplaatst tussen de plank en de vloer zodat het gewicht van een persoon gedragen kan worden. Op deze manier is de erker niet alleen optisch gezien een verruiming van de woonkamer, maar ook functioneel gezien. Bij deze bovenwoning kan vanaf nu ontspannen uit het raam gestaard worden..

Verborgen kastje

Op één van de foto’s rechtsbovenaan deze pagina is een close-up van de linkerkant van de ombouw te zien. Dit bevat een verborgen kastje waarin de apparatuur geherbergd is. Het deurtje is onopvallend om het visueel rustig te houden. Als je zachtjes op het deurtje drukt klikt het open. Dit is het tip-on systeem van Blum.